Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα βρίσκονται από τα ξημερώματα και εξετάζονται οι δύο 30χρονοι που προσήχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο, εξετάζονται κυρίως για τις τελευταίες ενέργειες της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου που εξουδετερώθηκε στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλιου στο Άργος καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

Χθες το βράδυ, η αστυνομία σφράγισε τον αναρχικό κοινωνικό χώρο ΝΑΔΙΡ στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε ο ένας από τους δύο προσαχθέντες και σήμερα θα γίνει έρευνα από την Αντιτρομοκρατική. 'Ερευνα πραγματοποιήθηκε, επίσης, και σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ένας συλληφθέντας ανήκει στο χώρο των αντιεξουσιαστών, έχει δηλώσει αντιρρησίας συνείδησης και είχε προσαχθεί σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες επιταχύνθηκαν μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση για την αποστολή δέματος-βόμβα στον κ. Χωριανόπουλο πριν από μία εβδομάδα. Το δέμα είχε σταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αδελφός του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, επίσης συνταξιούχος αστυνομικός.

Το σχέδιο «Φοίνικας»

Προβληματισμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική για το «Σχέδιο Φοίνικας» της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, FAI το οποίο «προβλέπει» τρομοκρατικά χτυπήματα με... μηνύματα από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

«Η FAI σε συνεργασία με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς επιδιώκει να δημιουργήσει ένα διάχυτο δίκτυο πυρήνων άμεσης δράσης στον ελλαδικό χώρο που θα χτυπάει εκεί που δεν περιμένει ο εχθρός.  Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος του «Σχεδίου Φοίνικας»  που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. 
 
Μικροί αυτόνομοι ευέλικτοι ένοπλοι πυρήνες παρακολουθούν, συλλέγουν πληροφορίες, άλλοτε συνεργάζονται άλλοτε όχι και διαλέγουν τη στιγμή της αιφνιδιαστικής επίθεσης. Μόνο μέσα στην επίθεση υπάρχει ζωή. Είμαστε αναρχικοί της πράξης, χαοτικοί, μηδενιστές, εγωιστές, άθεοι, είμαστε οι φορείς των μαύρων σημαιών του αναρχομηδενισμού» έγραφε σε πρόσφατη προκύρηξή της η οργάνωση προαναγγέλοντας νέες επιθέσεις. 

Ύστερα από νέο χτύπημα ομάδας του αντάρτικου πόλης, αυτήν τη φορά στο Άργος, όπου στόχος ήταν το αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, το οποίο ανατίναξαν με μασούρι δυναμίτιδας. Αρχικά, οι αρχές θεώρησαν ότι πρόκειται για ενέργεια ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου ή προσωπικών διαφορών, αλλά η ανάληψη ευθύνης έγινε από την FAI προκαλώντας «πονοκέφαλο» στης ΕΛ.ΑΣ.

Στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής είχαν προβλέψει ότι ίσως επικρατήσει μια «στεγνή» περίοδος για το Σχέδιο Φοίνικας και να ακολουθήσει εκ νέου τρομοκρατικό χτύπημα τους επόμενους μήνες όπως και έγινε με τον παγιδευμένο φάκελο που παραλήπτη είχε τον πρώην Δοικητή της Αντιτρομοκρατικής, κ. Χωριανόπουλο.
 
Υπενθυμίζεται ότι χτες  η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Κομάντο Mauricio Morales» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου-βόμβα που εστάλη στις 3 Ιουλίου σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ανάληψη έγινε ανάρτηση κειμένου στον ιστότοπο Indymedia.
 

Στην προκήρυξη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Για όλους αυτούς, το Σχέδιο Φοίνικας είναι γροθιά στο στομάχι.Γροθιά στο στομάχι γιατί το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης είναι εδώ και γκρεμίζει τους πόθους όλων αυτών των σκουλικιών για τερματισμό της δράσης μας.Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται,με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της.

 

Πιστεύουμε πως η εξουσία είναι ένα σύνολο αξιών που στον πυρήνα τους βρίσκεται ο πολίτης-μαζάνθρωπος,ο οποίος κείτεται στον μαζοποιημένο κοινωνικό βόρβορο της αποτελμάτωσης, που καθένας ξεχνάει το όνομα και τις ευθύνες του.Όμως ακόμα και μέσα σ'αυτήν την αηδία κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο. Ένας απ'αυτούς είναι ο Δημήτρης Χωριανόπουλος. Κατα τη διάρκεια της θητείας του σαν πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον της Σ.Π.Φ.

 

Ο Χωριανόπουλος δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα σκουπίδι του συμπλέγματος της ασφάλειας και το ότι έχει αποσυρθεί δε σημαίνει πως τον ξεχάσαμε.Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους καργιόληδες της υπηρεσίας του.Καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F.. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον εν λόγο καργιόλη,το οποίο,δυστυχώς εντοπίστηκε. Αφιερώνουμε την επίθεσή μας στα ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΑ μέλη της Σ.Π.Φ., καθώς και σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς της πράξης, όπου κι αν βρίσκονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος εντοπίστηκε στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Εκεί συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.