Η Σαντορίνη είναι ο ακριβότερος προορισμός στην Ελλάδα φέτος ξεπερνώντας στις τιμές και την Ελούντα στην Κρήτη που μέχρι πέρσι ήταν ο ακριβότερος προορισμός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την www.trivago.gr οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές διανυκτέρευσης ακολουθούν ανοδική πορεία τόσο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα όσο και σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο. Το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης έγινε φέτος ο ακριβότερος προορισμός στην Ελλάδα με μέση τιμή για το δίκλινο τα 335 ευρώ, ακολουθεί η Οία  με μέση τιμή τα 309 ευρώ και το Φηροστεφάνι με μέση τιμή τα 288 ευρώ για το δίκλινο. 

Ακολουθεί η Ελούντα με 261 ευρώ ανά δίκλινο -μέση τιμή- και η Μύκονος με ακριβότερο τον Αγιο Στέφανο με 251 ευρώ το δίκλινο και τη Χώρα, στα 200 ευρώ μέση τιμή.

 

Από την ίδια λίστα προκύπτει ότι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση μέσων ξενοδοχειακών τιμών είναι η Βασιλική με αύξηση της τάξεως του 78 τοις εκατό σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ακολουθούν τα Καρδάμαινα της Κω με αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 72 τοις εκατό και ο Αγ. Στέφανος Μυκόνου με αύξηση 67 τοις εκατό σε σχέση με τον Ιούλιο 2012. Τη λίστα των πέντε προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση συμπληρώνουν η Μύκονος (Χώρα) και η Ιαλυσός με ποσοστό αύξησης 59 τοις εκατό. 

 Η Ελούντα της Κρήτης ήταν ο ακριβότερος προορισμός για τον Ιούλιο του 2012 με μέση τιμή διανυκτέρευσης 291 ευρώ, ενώ ο δεύτερος ακριβότερος ήταν η Οία της Σαντορίνης με 258 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Την τρίτη θέση των ακριβότερων προορισμών κατείχε το Ημεροβίγλι με 256 ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2013 καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 335 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης.  

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης τιμών σε σχέση με τον Ιούνιο παρατηρείται στον Μυλοπότα της Ίου (123 τοις εκατό) και μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 116 ευρώ (52 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον Ιούνιο). Στη δεύτερη θέση τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με ποσοστό αύξησης 110 τοις εκατό και μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 153 ευρώ έναντι 73 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Μήλος με μέση τιμή διανυκτέρευσης 76 ευρώ και ποσοστό αύξησης 85 τοις εκατό, ενώ στην τέταρτη θέση συναντάται η Φολέγανδρος με μέση τιμή διανυκτέρευσης γαι τον Ιούλιο στα 133 ευρώ και ποσοστό αύξησης 75 τοις εκατό.

 

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 160 διαφορετικά booking sites.*