Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Απορρίπτει προς το παρόν τουλάχιστον, το δικαστήριο το αίτημα της πλευράς του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρήστος Κατσιάνης «το δικαστήριο δεν θεωρεί την μαρτυρία τους αναγκαία στο παρών στάδιο».

«Δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής συγκεκριμένα στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μάρτυρες αυτοί μπορούν να συμβάλλουν σε σχέση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, πάντως, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού είχε επιμείνει πως «η δικαιοσύνη πρέπει να τολμήσει προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια και να ορθώσει το ανάστημά της», προκαλώντας και την αντίδραση των εισαγγελέων: «Η εισαγγελική έδρα δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε κανενός είδους πρόκληση. Δεν αντιδικούμε με τους κατηγορούμενους, έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας και αναζητούμε την αλήθεια».

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος απάντησε και στο ερώτημα εάν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ φοβούνται να έρθουν από μόνα τους.

«Κανείς δεν φοβάται, απλά είναι όλοι τους πολιτικοί και έτσι φροντίζει ο καθένας για τον εαυτό του. Επιμένω πως δεν εξετάζεται η καρδιά του ζητήματος. Με το να καλούμε παίκτες Δ΄ Εθνικής, ομάδα δεν κάνουμε ποτέ».

Το δικαστήριο, πλέον, μπαίνει στη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης από την ερχόμενη εβδομάδα.