Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας διοργανώνει ξανά ο Δήμος Ζακύνθου από κοινού με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων από την Πέμπτη 18 Ιουλίου έως την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Η εξέταση ενδείκνυται μόνο για γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση ή έχουν προβλήματα θυρεοειδούς ή κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης ή έχουν βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου 26950-22234 για πληροφορίες.

Θα δοθεί προτεραιότητα στους ανασφάλιστους ή άπορους πολίτεςΟι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:00 πμ έως τις 13:00 μμ, χωρίς ραντεβού, στις εγκαταστάσεις των κοινωνικών υπηρεσιών, δίπλα από την μαθητική εστία (ποτάμι).

Ο Δήμος Ζακύνθου μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών θα συνεχίσει να στηρίζει όσους πολίτες ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, με την παροχή τροφίμων, ρουχισμού και παράλληλα, με όσα μέσα διαθέτει θα μεριμνά για την  υγεία των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών. Στόχος είναι η αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς κάθε κατεύθυνση.