current views are: 1

12 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση11:15

«Ντόμινο φτώχειας» βλέπουν έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Οι χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο τρομάζουν τους ήδη καταπονημένους από την κρίση εμπόρους που φοβούνται νέο μπαράζ πτωχεύσεων και «λουκέτων» από το φθινόπωρο.

Δημοσίευση 11:15’
αρθρο-newpost

Οι χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο τρομάζουν τους ήδη καταπονημένους από την κρίση εμπόρους που φοβούνται νέο μπαράζ πτωχεύσεων και «λουκέτων» από το φθινόπωρο.

Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Οι χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο τρομάζουν τους ήδη καταπονημένους από την κρίση εμπόρους που φοβούνται νέο μπαράζ πτωχεύσεων και «λουκέτων» από το φθινόπωρο.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τώρα είχαν τη σιγουριά της δουλειάς και ξόδευαν περισσότερα χρήματα, ακόμη και αν δεν είχαν μετρητά, με κάρτες και δάνεια. Τώρα θα σταματήσουν να καταναλώνουν όχι μόνο αυτοί που θα πληγούν άμεσα, αλλά όλοι οι υπάλληλοι, αφού νιώθουν πια αβεβαιότητα για το μέλλον», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δημήτρης Αρμενάκης.

Γνωρίζοντας ότι«ανάσα» για το εμπόριο δεν είναι μόνο η ρευστότητα αλλά και η ψυχολογία των καταναλωτών, προβλέπει ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι καταστροφικός για τους επιχειρηματίες:

«Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, σίγουρα μειώνεται η καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών.Αυτό το ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια και περιμένουμε να έρθει ένα τέλος. Από ό,τι φαίνεται όμως, είμαστε ακόμα στην αρχή».

Ανήσυχος για το μέλλον όλων των εργαζομένων δηλώνει στο newpost και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος.

«Προστίθενται περισσότεροι άνεργοι στον ήδη μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν εργασία. Είναι μέρος της συνολικής πολιτικής που θέλει να φτιάξει στρατιές ανέργων οι οποίοι θα πιέζουν προς τα κάτω τους μισθούς. Η πίεση αυτή θα φέρει, υποτίθεται εκ των πραγμάτων, πολύ σύντομα έναν καινούργιο νόμο που θα θεσμοθετεί αυτήν την πίεση. Οδεύουμε προς τον κατώτατο μισθό των 150 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα