Η έλλειψη μελανιού για τον εκτυπωτή του αγροτικού ιατρείου Βυτίνας, οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο του ιατρείου. Μάλιστα πινακίδα έξω από το ιατρείο ανέφερε ότι   ελλείψει μελάνης του εκτυπωτή, η συνταγογράφηση φαρμάκων από τον αγροτικό ιατρό δεν θα είναι εφικτή και κατόπιν αυτού θα κλείσει το ιατρείο.

Η αναφορά του περιστατικού αυτού που δείχνει σε τι σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στο χώρο της υγείας, γίνεται στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Μάλιστα τονίζεται πως λόγω ενός μελανιού κινδυνεύει να κλείσει μία υπηρεσία που εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής της Βυτίνας και των γύρω χωριών. 

Επίσης επισημαίνεται πως υπάρχει μία γενικότερη αδιαφορία, αφού το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο και θα μπορούσαν να το εξοικονομήσουν για παράδειγμα με την περιφορά δίσκου στην εκκλησία μία Κυριακή και να μπορεί ο γιατρός να συνταγογραφεί τα φάρμακα που είναι τόσο αναγκαία σε μία μεγάλη μερίδα κατοίκων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν αλλού και περιμένουν πώς και πώς το γιατρό να πάει στο ιατρείο να τους τα γράψει.

Το κλείσιμο πάντως τουλάχιστον προς το παρόν απεφεύχθη αφού γιατρός που  συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης του Μαστού διέθεσε το απαραίτητο ποσό για την αγορά του μελανιού.