Δώρο ζωής σε πέντε συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται με σοβαρές παθήσεις, έδωσαν οι γονείς ενός 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, χθες, σε τροχαίο με μηχανάκι, στο Βόλο.

Με περισσή δύναμη ψυχής, οι γονείς του νεαρού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους κι έτσι, από σήμερα το πρωί γίνεται αγώνας δρόμου για την έγκαιρη μεταμόσχευση τους. Το ήπαρ, οι νεφροί, η καρδιά και οι κερατοειδείς του άτυχου νέου, αφαιρέθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση ήπατος σε μία 39χρονη από τα Γρεβενά που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Δ' Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Η καρδιά του 19χρονου θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει η επιλογή των νεφροπαθών στους οποίους θα μεταμοσχευθούν οι νεφροί.

Εκτός από τον 19χρονο όμως και ένας 63χρονος, που απεβίωσε χτες το πρωί από εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, χάρισε ζωή με τους νεφρούς του σε έναν 46χρονο και σε έναν 70χρονο που υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο Λαϊκό των Αθηνών αντίστοιχα.