Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε χθες για ακόμη μία φορά 43χρονος ασφαλιστής, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 43χρονου ασφαλιστή έχουν σχηματιστεί συνολικά τέσσερις δικογραφίες σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να έχει διαπράξει τα παραπάνω αδικήματα σε βάρος 20 ατόμων, τα οποία έχουν στραφεί εναντίον του δικαστικά, και ο οποίος φέρεται να εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Χθες ο 43χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή για δύο δικογραφίες οι οποίες σχηματίστηκαν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε ζευγάρι από το Παραδείσι (ξεχωριστά ο σύζυγος από τη σύζυγο) από το οποίο φέρεται να εισέπραξε το συνολικό ποσό των 168.000 ευρώ προκειμένου να τα επενδύσει.

Συγκεκριμένα, ο ασφαλιστής κατηγορείται ότι στην περίπτωση της συζύγου (μηνύτριας) υπεξαίρεσε το ποσό των 117.920 ευρώ και στην περίπτωση του συζύγου της (μηνυτή) το ποσό των 50.100 ευρώ.

Σε βάρος του ασφαλιστή ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από την οποία το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ και υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητας του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και το συνολικό αντικείμενο της πράξης υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ.

Πάντως ο ίδιος χθες απολογούμενος στον ανακριτή – σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και αναφορικά με τα χρήματα που εκταμίευσε η μηνύτρια δήλωσε ότι πρόκειται για δάνειο που είχε βγάλει στο όνομα τους προκειμένου να πάρει ο ίδιος τα χρήματα, όμως έχει ήδη επιστρέψει όλο το ποσό.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του συζύγου στον οποίο φέρεται ότι είχε συνάψει 19 (!) συμβόλαια από τα οποία το ένα ήταν ζωής και τα άλλα 18 υποκρύπτουν αμοιβαία κεφάλαια κ.α. ισχυρίστηκε ότι ουδεμία σχέση έχει και πως την πλήρη ευθύνη την έχει απευθείας η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν και όχι ο ίδιος.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου ο 43χρονος για την περίπτωση της μηνύτριας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και για αυτή του συζύγου της με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορείται για άμεση συνέργεια – συνδρομή στον 43χρονο ασφαλιστή, και υπάλληλος υποκαταστήματος τράπεζας της περιοχής μας, ο οποίος μαζί με το δικηγόρο του κ. Φώτη Κωστόπουλο στις 9 Ιουλίου 2013 απολογήθηκε στον ανακριτή και για τις δύο περιπτώσεις και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Ο τραπεζικός όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως βάσει και του κατηγορητηρίου, ο ασφαλιστής φέρεται να εισέπραξε τα χρήματα από τους μηνυτές με σκοπό να τα διαθέσει σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας σε άλλη τράπεζα, κάτι που σημαίνει – όπως είπε- ότι όλα τα ποσά δόθηκαν απευθείας από τους μηνυτές στον 43χρονο χωρίς ο τραπεζικός να γνωρίζει τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εντολές.

Ο ίδιος τόνισε ότι κατά συνέπεια ο τρόπους που χρησιμοποίησε ο ασφαλιστής τα χρήματα που του έδωσαν οι μηνυτές, ουδόλως τον αφορά και ουδόλως μπορεί να στοιχειοθετήσει συνέργεια του υπαλλήλου σε τυχόν υπεξαίρεση αφού τα χρήματα περιήλθαν νόμιμα στην κατοχή του 43χρονου ασφαλιστή, γεγονός που σημαίνει ότι κατέστη κύριος αυτών και ουδόλως είχε ανάγκη την συνδρομή του για να τα χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο επέλεξε.

Ο υπάλληλος επεσήμανε επίσης ότι στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις συναλλαγές οι μηνυτές πήγαιναν στην τράπεζα μαζί με τον ασφαλιστή, στον οποίο – όπως αναφέρουν και στις μηνύσεις τους- είχαν τυφλή και απόλυτη εμπιστοσύνη και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές του για τις επενδύσεις που τους υποδείκνυε καθώς είχαν και συγγενική σχέση.

Ο τραπεζικός καταλήγοντας δήλωσε πως 18 έτη εργάζεται ως υπάλληλος τράπεζας ευσυνείδητα και με υπερβάλλοντα ζήλο, προσπαθεί πάντα και αγωνίζεται για την επίτευξη των στόχων της τράπεζας και την εξυπηρέτηση των πελατών της και δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα με τις πράξεις του οποιαδήποτε αφορμή που θα έπληττε το κύρος της και τους πελάτες της.