Δύο ελληνικά ελαιόλαδα βρίσκονται στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας «Independent» με τα δέκα κορυφαία ελαιόλαδα παγκοσμίως. 

Το κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «One» θεωρείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως το δεύτερο καλύτερο λάδι σε όλο τον κόσμο. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «αυτό το ελαιόλαδο από την Κρήτη είναι ακριβό, αλλά πρόκειται για τη σαμπάνια των ελαιολάδων. Είναι εκπληκτικά καλό με φρέσκο ψωμί, σε σαλάτα ή στη μαγειρική», ενώ τονίζει πως το εν λόγω ελαιόλαδο παράγεται σύμφωνα με «παραδοσιακές τεχνικές που έχουν ως αποτέλεσμα ένα πλήρως ισορροπημένο ελαιόλαδο με έντονη γεύση Μεσογείου».

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ελαιόλαδο Μεσσηνίας «Taste the Difference» (Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil), όπου – σύμφωνα με την περιγραφή της εφημερίδας - «με ισχυρά φρουτώδη αρώματα μήλου, εσπεριδοειδών και αρωματικών φυτών, αυτό το πλούσιο λάδι προέρχεται από το βουνό του Ταϋγέτου στη νότια Πελοπόννησο».

Σημειώνεται πως στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το σισιλιάνικο «Nunez de Prado».