Με διευθυντές 6 μηνών τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό


Μουρμούρα και γκρίνια έχει ξεσπάσει στις τάξεις των νέων διευθυντών των γραφείων του ΕΟΤ του εξωτερικού, με την απόφαση της πολιτικής ηγεσία του τουρισμού να τους «στείλει» στο εξωτερικό με εργασιακό καθεστώς εξάμηνων συμβάσεων. Το υπουργείο επισημαίνει ότι θα λύσει το πρόβλημα, ωστόσο οι νέοι διευθυντές, στους οποίους ποντάρει ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορούν ούτε σπίτι…να νοικιάσουν.

Και πως μπορεί να γίνει αυτό, καθώς όπως επισημαίνεται, με σύμβαση έξι μήνες, αφενός μεν υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον τους, αφετέρου, πως οι επιτελείς θα καταστρώσουν τα σχέδια τους για την προσέλκυση νέων τουριστών. Πότε θα μάθουν τις νέες αγορές, (άλλωστε πολλοί εξ’ αυτών κάνουν αυτό το βήμα για πρώτη φορά), πως στο τέλος της τουριστικής περιόδου θα δώσουν αναφορά για τα πεπραγμένα τους.

Τη στιγμή που η θεσμική ηγεσία του υπουργείου τους ανακοίνωνε σε πρόσφατη συνάντηση τους, τη νέα στρατηγική για τα γραφεία του ΕΟΤ, επιρρίπτοντας και ευθύνες για τη μέχρι τώρα λειτουργία τους, με αυτή την απόφαση, εάν τελικά ισχύσει, υποθάλπεται σοβαρά όποια προσπάθεια για αναβάθμιση του ρόλου τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο