Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων βρίσκεται από σήμερα η πρωτεύουσα αλλά και μεγάλα αστικά κέντρα λίγο πριν από την ψήφιση την Τετάρτη του πολυνομοσχεδίου

Οι Δήμοι βρίσκονται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη σε αναστολή λειτουργίας με τους Δημάρχους να απειλούν ακόμα και με μαζικές απολύσεις. Από ο λουκέτο στους Δήμους εξαιρούνται οι κοινωνικές δομές οι οποίες όμως θα συμμετάσχουν την Τρίτη στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Την ίδια ώρα μεγάλο αναμένεται να είναι και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τα σκουπίδια καθώς κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την αποκομιδή των απορριμάτων να έχει παγώσει. Ωστόσο οι κατα τόπους σύλλογοι θα αποφασίζουν εαν θα γίνεται επιλεκτικά αποκομιδή των σκουπιδιών σε σημεία όπου θα τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία όπως και σε τουριστικούς δήμους. 

H ΠΟΕ ΟΤΑ για σήμερα έχει προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι μηχανοκίνητη πορεία ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος

Την Τρίτη παραμονή της ψήφισης στο κοινοβούλιο του πολυνομοσχεδίου νεκρώνουν τα πάντα αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί. 

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η Υγεία

Τρίτη και Τετάρτη λουκέτο βάζουν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και κοινωνικές δομές. Την Τρίτη συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία ενώ για την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους μπορεί να μην θίγονται ακόμα άμεσα ωστόσο συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. 

Απεργία σε τρένα και ΜΜΕ

Την Τρίτη απεργεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήδη έχει εξαγγελθεί.

Για την Τρίτη εξάλλου στάση εργασίας έχει εξαγγελθεί από τα σωματεία του Τύπου για εφημερίδας και ραδιοτηλεοπτικά μέσα.