Δημοτικοί αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Υπουργείου Οικονομικών όπου εξελίσσεται η σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ΚΕΔΕ.

Νωρίτερα, μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι δε δημοτικοί αστυνομικοί πέρασαν από τα γραφεία της ΝΔ, συνέχισαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή και παρά την αστυνομική παρουσία έφτασαν μέχρι το Μαξίμου.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε για πολλές ώρες στους δρόμους της Αθήνας. 

Νωρίτερα, στα γραφεία της ΝΔ συγκεντρώθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί που διαμαρτύρονται για την κινητικότητα. 

Κλειστές παρέμειναν και οι τρεις λωρίδες στη Λεωφ. Συγγρού στην κάθοδο λόγω της κινητοποίησης. Λίγο πριν τις 11 το πρωί αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος και δεσμεύτηκε για την πλήρη απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών, ενώ ολιγόλεπτη συνομιλία με δημοτικούς αστυνομικούς είχε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εγώ, επειδή πήρα τους περισσότερους από σας, επί των ημερών μου, ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. Άρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας.. Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε. Εγώ πρώτη έχω βγει και τα έχω πει αυτά», τους είπε η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.

Η κινητοποίηση έγινε μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου πραγματοποίηθηκε διευρυμένη σύσκεψη παρουσία υπουργών. 

Στις 20.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.