Ένα αφιέρωμα στους Έλληνες που εργάζονται με τον κατώτατο μισθό σε τουριστικές επιχειρήσεις «περιμένοντας την ανάπτυξη» έχει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ στο οποίο μιλούν νέοι που εργάζονται στα καφέ της Πλάκας «για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα απτά σημάδια ανάκαμψης της χώρας είναι οι τουρίστες που κατευθύνονται προς την Αθήνα αποβιβαζόμενοι από τα κρουαζιερόπλοια και τα αεροπλάνα. Η Ολυμπία Αγγελή δηλώνει τυχερή που αυτοί οι τουρίστες της δίνουν την ευκαιρία να έχει δουλειά».

Η 28χρονη δηλώνει πως τα τελευταία τρία χρόνια ο μισθός της ως σερβιτόρας έχει μειωθεί στο ένα τρίτο, όμως και πάλι δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της στις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε αυτα τα 500 ευρώ που απαιτούνται για να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους γονείς της.

«Πολλοί επέστρεψαν στο πατρικό τους εξαιτίας της κρίσης για να τους συντηρήσουν οι γονείς τους. Αλλά εγώ είμαι μοναχοπαίδι και ποτέ δεν έφυγα από το σπίτι. Συντηρώ τους γονείς μου, τους βοηθώ να πληρώσουν το ενοίκιο, τους φροντίζω» λέει η Ολυμπία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg «το να μην χάσουν την δουλειά τους έχει γίνει μια καθημερινή αγωνία για τα 3,6 εκατομμύρια των Ελλήνων που ακόμη εργάζονται».

«Η Ελλάδα έχει την αγία τριάδα των κρίσεων» λέει ο Ανδρέας Κούτρας, σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία SteppenWolf Capital LLC με έδρα την Ελβετία. «Έχει κρίση δημοσίου χρέους, τραπεζική κρίση, πολιτικο-πολιτισμική κρίση. Έχει γίνει ο φάρος της Ευρώπης (που προειδοποιεί): μείνετε μακριά από αυτή την περιοχή» υποστηρίζει ο Α. Κούτρας.