Στo πλαίσιo της διαρκούς συνεργασίας του Δήμου της Κω με τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού, υλοποιείται για πρώτη φορά στο νησί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου πληροφόρησης των επισκεπτών.

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κω ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία και στελέχωση τριών σημείων ενημέρωσης (Info Points) στις δύο πύλες εισόδου (Λιμάνι και Αεροδρόμιο) και στην πόλη (Ακταίον).

Τα σημεία ενημέρωσης στο Ακταίον και στο Αεροδρόμιο για πρώτη φορά δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα σε δύο βάρδιες, έως τις 11:30 το βράδυ, ενώ το σημείο ενημέρωσης στο λιμάνι εξυπηρετεί την κίνηση από τα ημερόπλοια και παράλληλα προσαρμόζεται ανάλογα με το πρόγραμμα προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό του Δήμου της Κω για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση του τουριστικού μας προϊόντος με κεντρικό άξονα την στήριξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικογενειακών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η υλοποίηση του σχεδιασμού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Ηλεκτρονική Πύλη για τον Θαλάσσιο Τουρισμό, το Παρατηρητήριο Τουρισμού, την ανάπτυξη του Τοπικού Σήματος Ποιότητας, του συστήματος Ηλεκτρονικής Πώλησης Προϊόντων και Υπηρεσιών, τη δημιουργία του Διαδραστικού Κέντρου Πληροφόρησης στο πρώην κτήριο της Φιλαρμονικής, την τοποθέτηση ηλεκτρονικών καθοδηγητικών πινακίδων, την ανάπτυξη εφαρμογών για “smartphones”-«έξυπνα κινητά τηλέφωνα», την ανάπτυξη των σημείων πληροφόρησης σε κομβικά σημεία των κοινοτήτων και πολλές άλλες μικρότερες δράσεις που οδηγούν σε μία νέα εποχή ανεξάρτητης ηλεκτρονικής προβολής και προώθησης της Κω στις μεγάλες τουριστικές αγορές με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών που δεν επιλέγουν διακοπές τύπου “all inclusive”.

Ο Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, κ. Γιώργος Κοπάδης στην αναφορά του προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου της Κω υπογραμμίζει την σοβαρότητα του εγχειρήματος και την σημαντική συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων στο υποέργο λειτουργίας των σημείων πληροφόρησης (Info Points), επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία από τις εκατοντάδες δράσεις που αποδεδειγμένα η κεντρική εξουσία αδυνατεί και αδιαφορεί να υποστηρίξει και όμως συνεχίζει να βάλει κατά της Αυτοδιοίκησης. Επίσης επανέλαβε την πεποίθηση του ότι ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί σε ουσιαστικό εργαλείο τεκμηρίωσης, οργάνωσης και ανάπτυξης όλων των τομέων του τουριστικού κυκλώματος.