Μία υπάλληλο έχει και αυτή βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης. Ο λόγος για τις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος είναι αρμόδιος για να εγκρίνει αιτήσεις για σχετικές επενδύσεις.

Η αποκάλυψη έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας από το Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, με αφορμή την συζήτηση για την υπόθεση της επικείμενης κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και του θεσμού των σχολικών φυλάκων.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα έγγραφο που έλαβε, την Παρασκευή, από το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, το οποίο έκανε μια σημαντική αποκάλυψη σύμφωνα με το kavalapress.gr: στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η μοναδική υπάλληλος του ΕΟΤ σε ολόκληρη την περιφέρεια έχει άδεια εγκυμοσύνης, η οποία αναμένεται να επεκταθεί και σε άδεια γονικής ανατροφής. Συνεπώς, για 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ούτε ένας υπάλληλος του ΕΟΤ για να εγκρίνει περίπου 145 αιτήσεις που "περιμένουν στη σειρά" και αφορούν επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.