Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παλαιοχώρι μεταξύ κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην μεταλλευτική δραστηριότητα και εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από συγκέντρωση κατοίκων στον Πολύγυρο και διαμαρτυρία τους έξω από το δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Αρναία, το πλήθος κατευθύνθηκε στο Παλαιοχώρι όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στην εταιρεία. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αρναίας, Αστέριος Βαρκάρης. Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση εκτονώθηκε.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον χειρουργό του νοσοκομείου Παναγιώτη Κολοκούρη, ο κ. Βαρκάρης φέρει θλάση στον αυχένα και κάκωση στο γόνατο, ενώ ανέφερε ήπια ζάλη και απώλεια μνήμης των γεγονότων του τραυματισμού του. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και σε λίγες μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Νωρίτερα, κάτοικοι της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονται για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και ζητούν την αποφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αρναία.

Στα δικαστήρια, άλλωστε, κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα  ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης δύο κατοίκων της Ιερισσού που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ανακριτής για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.