Ένα ταξιδιωτικό ρεπορτάζ - διαφήμιση για τη χώρα μας φιλοξενεί ο βρετανικός Guardian.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «αν βρίσκει κάποιος νόημα στο αναζητά αιτίες για να περάσει λίγες ημέρες παρατεταμένης Άνοιξης σε έναν ηλιόλουστο τόπο, ας επισκεφτεί τις Μικρές Κυκλάδες».

Ξεκινώντας το ταξίδι από τη Νάξο ο συντάκτης λέει: «Ευλογημένος με μια ασυνήθιστα καλή παροχή νερού ο τόπος αυτός είναι πλούσιος σε τριαντάφυλλα και γεράνια και διάσημος για την ποιότητα των τροφίμων του. Αυτό δημιουργεί ένα βαθμό αυτάρκειας που βοηθά τη Νάξο να απομονωθεί λίγο από τους κρύους ανέμους της οικονομικής λιτότητας που έχουν δημιουργήσει κοινωνικό χάος στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Οι Μικρές Κυκλάδες είναι μια ομάδα από έξι κύρια νησιά (και δεκάδες άλλα μικροσκοπικά) ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό στα νότια-ανατολικά.  Η ομορφιά αυτών των μικροσκοπικών νησιών είναι ότι είναι ήσυχα - εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου, ​​τουλάχιστον. Ερημικές παραλίες, ούτε μια ψυχή στον ορίζοντα, τέλεια αμμουδιά που βαθαίνει απαλά στη θάλασσα,  καταγάλανα νερά και ούτε ένα κατάστημα με καρτ-ποστάλ για μίλια», αναφέρει το δημοσίευμα.