current views are: 1

15 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση16:16

Eνοχή των κατηγορουμένων για τη ΜΑΡΦΙΝ προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας, στη δίκη των διοικητικών στελεχών της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο τρία άτομα τον Μάιο του 2010, μεταξύ αυτών και μια έγκυος γυναίκα. 

Δημοσίευση 16:16’
αρθρο-newpost

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας, στη δίκη των διοικητικών στελεχών της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο τρία άτομα τον Μάιο του 2010, μεταξύ αυτών και μια έγκυος γυναίκα. 

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας, στη δίκη των διοικητικών στελεχών της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο τρία άτομα τον Μάιο του 2010, μεταξύ αυτών και μια έγκυος γυναίκα

Η εισαγγελέας προτείνει να καταδικαστούν ο διευθύνων σύμβουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας και η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του καταστήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη. 

Κατά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, αυτό που επιβάρυνε ιδιαίτερα τους κατηγορούμενους ήταν οι μαρτυρικές καταθέσεις των υπαλλήλων της τράπεζας που διασώθηκαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα, οι οποίες ήταν ανατριχιαστικές. 

Όπως είχε χαρακτηριστικά τονίσει υπάλληλος της τράπεζας καταθέτοντας ως μάρτυρας: 
«Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν κάψει τη κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος σπάζοντας τα τζάμια, ποτέ δεν είχαμε πάρει μαθήματα πυρασφάλειας. Με εξαίρεση τον Δεκέμβριο του 2008, τα κόντρα πλακέ στη είσοδο του υποκαταστήματος δεν ξανατοποθετήθηκαν ποτέ. 

Το κτίριο έμοιαζε με θάλαμο αερίων, αφού τα μετρα ασφαλείας ήταν ελλιπέστατα. Δεν υπήρχε καν έξοδος κινδύνου από όπου να μπορούμε να διαφύγουμε, αφού η κανονική έξοδος είχε παραδοθεί στις φλόγες. Υπήρχε χρόνος, αλλά δεν υπήρχε τρόπος για να φύγουμε. »

Η εισαγγελέας έκρινε πως παρά το γεγονός πως το  κτίριο είχε γίνει πολλές φορές  στόχος αγνώστων, εν τούτοις  «λειτουργούσε γυμνό και απροστάτευτο από μέτρα πυροσπροστασίας και πυρασφάλειας»

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες, με τους κατηγορούμενους να επιμένουν στην αθωότητά τους.


σχετικα αρθρα