current views are: 1

16 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση03:58

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας (φωτό)

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη καθώς αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έθεσε η τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

Δημοσίευση 03:58’
αρθρο-newpost

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη καθώς αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έθεσε η τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη καθώς αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έθεσε η τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Άνοιξαν πριν λίγο οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος καθώς αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές, ενώ κλειστή παραμένει ακόμα η λεωφόρος Αμαλίας, από το ύψος του κοινοβουλίου ως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Κλειστοί ωστόσο είναι οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», λόγω των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι διαδηλωτές στην πορεία της ΓΣΕΕ υπολογίζονται στους 8.000, ενώ πάνω από 8.000 διαδηλωτές συμμετέχουν στην πορεία του ΠΑΜΕ. 

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια και λίγο μετά τις 12 έφτασε στο Σύνταγμα, κατευθύνθηκε προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε. Tο παρών στην πορεία δίνει και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα». Επιπλέον, μίλησε για μεθόδευση όσον αφορά στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, που οδηγούν στη μείωση του κατώτερου μισθού». «Πρόκειται για πολυνομοσχέδιο έκτρωμα. Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, θέλουμε ιδιαίτερα να καταγγείλουμε τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού -του μισθού πείνας δηλαδή- σε κάτω από 500 ευρώ», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Την ίδια ώρα, από την πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που έφτασαν στο Σύνταγμα και μετά τις 2 το μεσημέρι άρχισαν να αποχωρούν. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια».

«Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, “ξαφνικός θάνατος” νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, αλλά και με τα λεωφορεία αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής της των εργαζομένων στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν από Δευτέρα, έως και την Τετάρτη ματαιώσεις των δρομολογίων. Παράλληλα σήμερα δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη από τις 09:00 έως τις 21:00.

Στις… επάλξεις δημοτικοί υπάλληλοι και δήμαρχοι

Το «λουκέτο» συνεχίζεται στους Δήμους με τους  δημάρχους να απειλούν ακόμα και με μαζικές παραιτήσεις. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, θα συμμετάσχουν την Τρίτη στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Την ίδια ώρα δυναμικό παρών θα δώσουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δημοτικοί αστυνομικοί και ΑΔΕΔΥ. Ανάλογες πορείες έχουν σχεδιασθεί και στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στις 8 το βράδυ, τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΕΔΥ, εξήγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. 

«Λουκέτο» και στην Υγεία

Τρίτη και Τετάρτη «λουκέτο» βάζουν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και κοινωνικές δομές. Την Τρίτη συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία ενώ για την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. 
 


σχετικα αρθρα