Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει εξαγγείλει δύο συγκεντρώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Πλ. Κλαυθμώνος και η δεύτερη στις 19:00 έξω από την Βουλή. 

Οι βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και πρόκειται να καταθέσει ο Γ. Μιχελάκης απορρίφθηκαν από τους Δημάρχους οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το παρατηρητήριο που ουσιαστικά θα επιτηρεί τα οικονομικά των δήμων κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ απέρριψε τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο οικονομικών. Στις 10:30 το πρωί οι δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος. 

«Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση οργανικών μονάδων της Αυτοδιοίκησης, στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους και στην καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ με τις πρόσθετες διατάξεις για το Παρατηρητήριο και τους προϋπολογισμούς των δήμων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. 

Την ίδια στιγμή και οι περιφερειάρχες συντάσσονται στο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει δήμαρχοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Με μία σκληρή της ανακοίνωση η Ένωση Περιφερειών χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικές» τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το Οικονομικό Παρατηρητήριο η Ένωση Περιφερειών, επικαλούμενη και τη σχετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.