Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οδηγούνται προς τις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο συλληφθέντες, πριν από τέσσερις μέρες, για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν πως τα στοιχεία είναι ελλιπέστατα.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Oι δύο 30χρονοι που απολογούνταν στον εφέτη ειδικό ανακριτή είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλληφθέντες φέρεται να έχουν διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο αποκαλούμενο «σχέδιο Φοίνικας», δηλαδή των ενεργειών εκδικητικού κατά βάση χαρακτήρα εναντίον προσώπων που έχουν συμβάλει στην εξάρθρωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι ενέργειες αφορούν στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος, στον εμπρησμό στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας  στις 26 Ιουνίου και στην αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αποτυπώματα ενός εκ των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν στο χειρόγραφο προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή του φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Το χειρόγραφο είχε εντοπιστεί σε κάδο απορριμμάτων σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, σκισμένο σε 49 κομμάτια. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους δύο κατηγορουμένους, είχαν εντοπίσει στον κάδο το προσχέδιο της προκήρυξης προτού αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.