Το τμήμα της περιμετρικής οδού Πολυγύρου από Άγιο Βλάση προς Βράσταμα Χαλκιδικής εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το συγκεκριμένο οδικό έργο θα επιτρέψει στους διερχόμενους οδηγούς, από και προς τη Σιθωνία, να μετακινούνται με περισσότερη ασφάλεια και να παρακάμπτουν τον πολεοδομικό ιστό του Πολυγύρου, μειώνοντας αισθητά την κίνηση στην πόλη. Αναμένεται επίσης βελτίωση των μετακινήσεων των τουριστών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, η κατασκευή παράπλευρης αγροτικής οδού που προβλέπει το έργο διασφαλίζει την ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών στις εργασίες και τις ιδιοκτησίες τους αλλά και την ομαλή μετακίνηση των τουριστών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό των συγκοινωνιακών έργων για την περιοχή της Χαλκιδικής τόνισε ότι υλοποιούνται η κατασκευή της Παράκαμψης Αρναίας, που αφορά σε νέα χάραξη μήκους 8,9 χιλιομέτρων, η κατασκευή οδού ταχείας κυκλοφορίας 17 χιλιομέτρων και ανισόπεδου κόμβου στο τμήμα Ποτίδαια - Κασσανδρεία, που θα δώσει ουσιαστική λύση στις μετακινήσεις, σε μια διαδρομή με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς και η προοπτική συνέχισης της αρτηρίας μέχρι το Παλιούρι της Χαλκιδικής, μήκους 22 χιλιομέτρων, με μελέτη η οποία ήδη συντάσσεται, με στόχο να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.