Με τη σύλληψη Αλβανού κακοποιού, το βράδυ της Τρίτης στους Αμπελοκήπους, φέρεται να συνδέεται η ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με τους επιβάτες Ι.Χ. την Τετάρτη το πρωί στην οδό Κεδρηνού, πίσω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. του μαύρου Volvo, στο οποίο επέβαιναν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής συμπλοκής και το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Αχαΐας στους Αμπελοκήπους.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης ακινητοποίησαν ύστερα από καταδίωξη Αλβανό που επέβαινε σε κλεμμένο Ι.Χ. Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και το αυτοκίνητο οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αντίστοιχα, χθες στις 8.40 το πρωί, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θεώρησαν ύποπτους και έθεσαν υπό παρακολούθηση τους τρεις επιβάτες ενός μαύρου Volvo, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα στα στενά των Αμπελοκήπων, κοντά στη ΓΑΔΑ. Πριν οι αστυνομικοί τούς κάνουν νόημα να σταματήσουν, οι δράστες -που είχαν στο μεταξύ καταλάβει την παρουσία τουςαποβιβάστηκαν από το Ι.Χ. και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον τους, στην οδό Κεδρηνού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες είχε την ψυχραιμία να γονατίσει προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το όπλο στα χέρια του ενόσω πυροβολούσε.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Ενας από αυτούς, κατά πληροφορίες, είναι σεσημασμένος ληστής τραπεζών. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγα στενά μακρύτερα, στην οδό Αχαΐας, κοντά στην οδό Πανόρμου. Και αυτό οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.