Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για την υποδοχή 80 περίπου σκαφών τα οποία συμμετέχουν στην 25η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου και στις 10 και 11 Αυγούστου θα τερματίσουν στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής οργάνωσης με συντονιστή τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού του Δήμου Κοσμά Κορωναίο .

Τόσο ο κ .Κορωναίος όσο και η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου επεσήμαναν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την διοργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής που θα προβάλλουν την πόλη και δεν θα επιβαρύνουν τους Δημότες.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία από όλους υπογραμμίστηκε ότι η υποδοχή θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα ενώ όλοι, θα φροντίσουν με εθελοντική προσφορά πολιτών και επιχειρηματιών να αναδείξουν στους ανθρώπους αυτούς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προιόντα της πόλης .

Όπως επισημάνθηκε, με την συμμετοχή του λιμεναρχείου αλλά και όσων ακόμη επιθυμούν να συνδράμουν στην υποδοχή και την φιλοξενία των πληρωμάτων το διήμερο του τερματισμού θα αποτελέσει γιορτή για την πόλη , τους κατοίκους και τους επισκέπτες της αναδεικνύοντας τη ναυτική της παράδοση και τις δυνατότητες που διαθέτει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.