current views are: 1

18 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση12:43

Δέσμευση για βοήθεια στον άνεργο οικογενειάρχη

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ΔΕΗ για το ρεπορτάζ του newpost σχετικά με τον άνεργο οικογενειάρχη,  πατέρα 3 μικρών παιδιών, που του έχουν κόψει το ρεύμα.  
 
 

Δημοσίευση 12:43’
αρθρο-newpost

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ΔΕΗ για το ρεπορτάζ του newpost σχετικά με τον άνεργο οικογενειάρχη,  πατέρα 3 μικρών παιδιών, που του έχουν κόψει το ρεύμα.  
 
 

Ρεπορτάζ : Τιτίκα Ανουσάκη

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ΔΕΗ για το ρεπορτάζ του newpost σχετικά με τον άνεργο οικογενειάρχη, πατέρα 3 μικρών παιδιών, που του έχουν κόψει το ρεύμα.  

Ο διευθυντής της ΔΕΗ Ηρακλείου επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Διακαντώνη και του ζήτησε να περάσει από το γραφείο του για να βρεθεί μια λύση.  

Ο κ. Διακαντώνης άνεργος εδώ και 4 χρόνια ζει με λιγοστό φως μέσα στο σπίτι, ενέργεια που εξοικονομείται από μικρή μονάδα φωτοβολταϊκών που του παραχώρησε ιδιώτης. 

«Δεν έχουμε ούτε ψυγείο, ούτε πλυντήριο. Το ρεύμα φτάνει μόνο για τις λάμπες», λέει στο newpost

O 32χρονος οικογενειάρχης τα τελευταία τέσσερα χρόνια δούλευε στη Λαχαναγορά, μέσα στα ψυγεία. Ένα έμφραγμα μας εξομολογείται ίσως να ήταν η αιτία που έχασε τη δουλειά του και απολύθηκε με 385 ευρώ αποζημίωση. Άνεργη ειναι και η γυναίκα του… Εργαζόταν με 8μηνη σύμβαση στο Δήμο, η οποία έληξε, στη συνέχεια καθάριζε σπίτια για 3 ευρώ την ώρα αλλά τώρα δεν βρίσκει ούτε ένα μεροκάματο. 

Έχουν τρία παιδιά, ηλικίας 7,6 και τριών χρόνων. Οι δύο γονείς έχουν αναγκαστεί να αποχωριστούν το τρίχρονο αγγελούδι τους… Ζει με τη γιαγιά του η οποία μπορεί τουλάχιστον μπορεί να του εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό.

Η ζωή του 32χρονου και της οικογένειάς του έχει πια περάσει στα χέρια των ευαίσθητων συμπολιτών του οι οποίοι και οι ίδιοι από το υστέρημά τους τούς στηρίζουν όσο μπορούν. Κάθε μέρα πρωί και μεσημέρι πάνε στα συσσίτια του Συλλόγου Δειλινών στο Ηράκλειο της Κρήτης, από όπου εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό για αυτούς και τα παιδιά τους. 

Μετά το τηλεφώνημα του διευθυντή της ΔΕΗ ο κ. Διακαντώνης μπόρεσε να ελπίζει και πάλι ότι ίσως δει «φως» στο τούνελ


σχετικα αρθρα