Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί, οι κτηνοτρόφοι της Σάμου στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από την στιγμή που το μοναδικό σφαγείο που υπήρχε στη Σάμο, έκλεισε, λόγω συνταξιοδότησης του ιδιώτη επιχειρηματία.

Οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα ζώα τους σε άλλες περιοχές όπως τα νησιά Σύρου και Χίου προκειμένου να τα σφάξουν, ανεβάζοντας αφάνταστα τα έξοδα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν -με έγγραφό τους που κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τις υπηρεσίες κτηνιατρικής- ότι υπάρχει οδηγία που επιτρέπει να σφάζονται ορισμένα σφάγια και εκτός σφαγείου και ότι απαιτείται η παρουσία των αρχών σε μικρό σφαγείο.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από κάποιες διατάξεις. Οι κτηνοτρόφοι, ο κ. εισαγγελέας και ο αντιπεριφερειάρχης με τις υπηρεσίες κτηνιατρικής, θα συναντηθούν άμεσα, προκειμένου να εξεταστεί κάθε δυνατή λύση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, δηλώνει ότι συμμερίζεται τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, που όμως δεν προέκυψαν σήμερα και επαναλαμβάνει ότι η όποια λύση υπάρξει, θα πρέπει να προασπίζει και τη δημόσια υγεία. Οι κτηνοτρόφοι είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν έξω από το κτίριο, ενώ ο πρόεδρος Γιάννης Βέτας άρχισε, όπως ο ίδιος δήλωσε, και απεργία πείνας.