Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για θέματα που αφορούν τα εργασιακά, την αποβιομηχάνιση και την ανεργία είχε το απόγευμα στο γραφείο του, στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΘ υποστήριξαν ότι σύμφωνα με δικά τους στοιχεία «η ανεργία στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το 25%» και επεσήμαναν ότι «ακόμη και βιώσιμες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα». Τόνισαν ότι «δεν πρέπει να στοχοποιείται το μισθολογικό κόστος», αλλά «να γίνει έλεγχος στη μεγάλη φοροδιαφυγή και σε όσους κερδοσκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια, αντί να πέφτουν τα βάρη μονόπλευρα στους εργαζόμενους».

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αναφέρθηκε επίσης, στις περιπτώσεις Λαναρά και Πετζετάκη και ζήτησε να στηριχθεί η ΕΛΒΟ και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Για τους μετανάστες, ο πρόεδρος του ΕΚΘ υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η ανασφάλιστη εργασία των μεταναστών και οι απώλειες εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Ξυνίδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες μέσα από προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της εργασίας, ενώ τόνισε ότι ευνοϊκές ρυθμίσεις και κίνητρα για νέους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, με επιδότηση της εργασίας και των ασφαλιστικών εισφορών, προβλέπονται και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, τα οποία θα δώσουν θετικά αποτελέσματα κατά το επόμενο διάστημα.