current views are: 1

20 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση17:02

Σε αργία γιατρός στη Ρόδο για παράνομες συνταγογραφήσεις

Σε προσωρινή αργία, ένα βήμα πριν από την οριστική παύση των καθηκόντων του, τέθηκε χθες γιατρός που υπηρετεί σε ασφαλιστικό φορέα της Ρόδου, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων η οποία άρχισε να αποκαλύπτεται σταδιακά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Δημοσίευση 17:02’
αρθρο-newpost

Σε προσωρινή αργία, ένα βήμα πριν από την οριστική παύση των καθηκόντων του, τέθηκε χθες γιατρός που υπηρετεί σε ασφαλιστικό φορέα της Ρόδου, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων η οποία άρχισε να αποκαλύπτεται σταδιακά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε προσωρινή αργία, ένα βήμα πριν από την οριστική παύση των καθηκόντων του, τέθηκε χθες γιατρός που υπηρετεί σε ασφαλιστικό φορέα της Ρόδου, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων η οποία άρχισε να αποκαλύπτεται σταδιακά από τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από προσφυγή στη δικαιοσύνη συμπολίτη μας, στο βιβλιάριο του οποίου συνταγογραφήθηκαν ερήμην του φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ. 

Από τον συγκεκριμένο γιατρό που υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ της Ρόδου, αφαιρέθηκε επίσης το συνταγολόγιο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ταυτόχρονα και η ποινική διαδικασία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. 

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν μετά την σχετική αναφορά που κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας στην Εισαγγελία Ρόδου, «κλείδωσε» στο στόχαστρό του έναν φαρμακοποιό και έναν γιατρό, οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν στην υπόθεση αυτή. Ο φαρμακοποιός, με προσφυγή πάντως που έκανε στη δικαιοσύνη πριν από μερικές μέρες, κατάφερε να επιτύχει (με ασφαλιστικά μέτρα) άρση των κυρώσεων που είχαν ληφθεί σε βάρος του, μέχρι να εξεταστεί η συγκεκριμένη υπόθεση. 

Η υπόθεση είχε αποκτήσει από την αρχή ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός των άλλων φανέρωνε ότι όλες οι συνταγογραφήσεις, αφορούσαν συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και στο νησί της Ρόδου, εκπρόσωποι της οποίας κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν ανωμοτί! 

Πως λειτουργούσε το πάρτι στην υγεία

Όπως είχε αποκαλύψει η «Ροδιακή» στις 29 Απριλίου 2013, στη… φάκα του υπουργείου Υγείας πιάστηκαν 14 φαρμακοποιοί και γιατροί της Ρόδου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα! 

Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν πρόστιμα μέχρι και 80.000 ευρώ στον καθένα, ενώ πολύ πιο σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να διακοπεί η συνεργασία τους με τα ασφαλιστικά ταμεία εφ όρου ζωής! 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έγιναν στο νησί μας τον περασμένο Νοέμβριο από ειδικό κλιμάκιο επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας και όπως έγινε γνωστό διαπιστώθηκαν… σημεία και τέρατα! Οι έλεγχοι έγιναν με διασταυρώσεις στοιχείων μεταξύ γιατρών, φαρμακοποιών και ασθενών με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εξαιτίας των οποίων πιάστηκαν στη φάκα οι 14 γιατροί και φαρμακοποιοί. Οι παρανομίες που εντοπίστηκαν, συμπεριελήφθησαν αναλυτικά στην δικογραφία που ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα περαιτέρω. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι 14 γιατροί και φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να διακοπεί κάθε σχέση συνεργασίας με ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που σημαίνει ότι οδεύουν προς οικονομική εξόντωση. 

Πως αποκαλύφθηκε η νέα υπόθεση

Η νέα υπόθεση πήρε την άγουσα για τη δικαιοσύνη όταν το σύστημα των ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας, διαπίστωσαν ότι γίνονταν μεγάλες χειρόγραφες συνταγογραφήσεις με το ΑΜΚΑ στου συγκεκριμένου ασθενή. 

Η υπόθεση κλειδώθηκε στο στόχαστρό τους κι όταν πριν από μερικές εβδομάδες έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο της Ρόδου (το υπουργείο έχει την δυνατότητα πλέον να ελέγχει on line τις εισαγωγές στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα) διαπιστώθηκε ότι την ίδια μέρα, ιδιώτης γιατρός συνταγογραφούσε φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη. 

Το πρωί της επόμενης μέρας στο νησί της Ρόδου ήρθε κλιμάκιο τριών ελεγκτών του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι πήραν καταθέσεις από τον ασφαλισμένο ενώ στη συνέχεια σχημάτισαν δικογραφία και έστειλαν στη δικαιοσύνη την υπόθεση. 

Ενημερώθηκαν ΙΣΡ και Φαρμακευτικός Σύλλογος

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» συγγενής του εμπλεκομένου ασφαλισμένου, ο οποίος ξεκίνησε την όλη υπόθεση, βοηθώντας έτσι να φθάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, για τις καταστάσεις αυτές, ενημέρωσε επίσης τόσο τον πρόεδρο του ΙΣΡ όσο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου αντίστοιχα. 

Οι έλεγχοι αυτοί, σε ότι αφορά τις συνταγογραφήσεις που κρίνονται ως αυξημένες ή περίεργες, θα συνεχιστούν πάντως και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


σχετικα αρθρα