Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 39χρονος άνδρας ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε, το πρωί του Σαββάτου, πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρισας.

Στόχος των βομβιστών ήταν πολυκατοικία στην οποία διαμένει εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού.

Ο 39χρονος εθεάθη στην περιοχή της πολυκατοικίας λίγο μετά την έκρηξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις αντελήφθη την Αστυνομία, φέρεται να έσπασε το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για αντίσταση κατά της Αρχής.

Η αστυνομία τώρα αναζητά τα ίχνη και δεύτερου υπόπτου, ενός Έλληνα που στο παρελθόν είχε απασχολήσεις τις αρχές για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Ο ίδιος φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σημερινή βομβιστική επίθεση και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα ή υλικό DNA. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα δεν είναι κλεμμένο και ανήκει σε ιδιώτη από την Αθήνα, ο οποίος παραμένει άφαντος.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές σε 50 διαμερίσματα και 100 αυτοκίνητα, σε απόσταση έως και 80 μέτρων, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 4 έως 5 κιλά δυναμίτιδας.