current views are: 1

21 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση05:51

«Το θρίλερ θα τελειώσει με τη σύλληψη του Ίλιρ Κούπα» λέει η ΕΛ.ΑΣ. (Βίντεο)

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο Μαριάν Κόλα, ένας από τους αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Δημοσίευση 05:51’
αρθρο-newpost

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο Μαριάν Κόλα, ένας από τους αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά τις 4, έπειτα από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο διαβόητος δραπέτης των φυλάκών Τρικαλών που αναζητείται εδώ και τρεις μήνες, ενώ φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της 25χρονης στην Κόρινθο αλλά και στη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο, Μάρκο Κόλα.

Η συμπλοκή έλαβε χώρα έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, όπου οι δραπέτες κινούνταν πεζή. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ είχαν στήσει ενέδρα στους δύο δραπέτες, τους οποίους και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν. Ωστόσο, ο Μάρκο Κόλα μόλις αντιλήφθηκε την αστυνομική παρουσία άρχισε αμέσως να πυροβολεί αδιακρίτως με τα καλάσνικοφ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 26χρονου άνδρα των ΕΚΑΜ. Τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε ο κακοποιός Μαριάν Κόλα εναντίον των ανδρών των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η Αστυνομία πάντως δηλώνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στα ίχνη του Ίλιρ Κούπα και ότι η υπόθεση θα «κλείσει» με τη σύλληψη και του τελευταίου αυτού δραπέτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε τις τελευταίες 40 ημέρες καθημερινούς εντατικούς ελέγχους από την Αιτωλοακαρνανία, όπου και είχαν εντοπιστεί δύο δραπέτες, ο Έντισον Λίκα και ο θείος του που έπεσαν επίσης νεκροί έπειτα από συμπλοκή με τους αστυνομικούς, και στη συνέχεια στα βουνά της Ηπείρου για την σύλληψη του αδίστακτου δραπέτη και «αρχηγού» της ομάδας, Μάρκο Κόλα και του στενού του συνεργάτη, Ίλιρ Κούπα.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν ατονήσει και η αίσθηση ότι οι δύο δραπέτες πέρασαν στην Αλβανία, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να διαψεύσει και τους πιο δύσπιστους μετά τη σημερινή ένοπλη συμπλοκή.

Για άλλη μια φορά οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δραπέτες που ήταν βαριά οπλισμένοι χωρίς να υπάρξουν σοβαρές απώλειες από την πλευρά των αστυνομικών. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ σύμφωνα με πληροφορίες παρέμεναν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα καθώς εκτιμήθηκε ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Στο χειρουργείο άνδρας των ΕΚΑΜ

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι από την συμπλοκή τραυματίστηκε ένας άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσπρωτία. Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε να μάθει για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού τον ΕΚΑΜ που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους δραπέτες.

Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος ήταν μαζί με τον Μάρκο Κόλα και εκτιμάται ότι είναι τραυματισμένος.

Τάπερ και καλάσνικοφ!

Σύμφωνα με πληροφορίες στα πράγματα που είχε μαζί του ο Κόλα, εκτός από όπλα καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και… μαγειρεμένα φαγητά. Το τελευταίο στοιχείο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
 

 


σχετικα αρθρα