Κάλεσμα στα σωματεία-μέλη της να λάβουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, αύριο, ημέρα ψήφισης του σχετικού ν/σχ απευθύνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η συγκέντρωση θα γίνει συγκεκριμένα αύριο Τρίτη και ώρα 6.00 μ.μ, στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ως «ένα ακόμη βάρβαρο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων» και προειδοποιεί ότι με την εφαρμογή του μέτρου «η ανεργία στο εμπόριο θα λάβει δραματικές διαστάσεις με το μαζικό κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες και απασχολείται πάνω από το 70% των εμποροϋπαλλήλων».

«Η εργασία – λάστιχο με μισθούς εξαθλίωσης θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, δίνονται βορά στους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και εμπορικές αλυσίδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους», καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 7.00 το απόγευμα στην Ομόνοια και τα προσκείμενα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.