Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύλληψη των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από την βαλλιστική εξέταση προέκυψαν 6 κάλυκες, που περισυνελέγησαν από το σημείο, όπου έλαβε χώρα ένοπλη συμπλοκή, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Βροσίνα Ιωαννίνων και προέρχονται από το πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, που έφερε ο θανάσιμα τραυματισθείς Μάριον Κόλα και το οποίο βρέθηκε - κατασχέθηκε στον ίδιο χώρο. 

Επιπλέον, από το ίδιο όπλο προέρχονται:

  • 8 κάλυκες, που βρέθηκαν σε κλεμμένο όχημα, μάρκας LADA, από το οποίο δράστες έβαλλαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-06-2013, κατά αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη»,
  • 3 κάλυκες, που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου δράστες διερχόμενοι με κλεμμένο, από την περιοχή της Παραβόλας όχημα, μάρκας NISSAN, πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-07-2013 και
  • 6 κάλυκες, που βρέθηκαν εντός του ως άνω κλεμμένου οχήματος μάρκας NISSAN, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην πόλη της Φιλιππιάδας Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας (05-07-2013).