Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών με περισσότερους απο 750 αστυνομικούς να συμμετέχουν στην επιχείρηση στα βουνά της Ηπείρου για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει από την ένοπλη συμπλοκη την περασμένη Κυριακή.

Οι περίπολοι και τα μπλόκα της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, που συνορεύουν με την Βροσύνα, ενώ η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας, έχει διακοπεί αφού οι αστυνομικοί απαγορεύουν τη διέλευση οχημάτων.

Στόχος για την ΕΛ.ΑΣ. είναι να συλληφθεί ζωντανός ο Κούπα, ώστε να δώσει πληροφορίες για τον τρόπο που κρύβονταν οι δραπέτες, για τους συνεργούς, αλλά και για εκείνους που διαφεύγουν μετά την απόδραση από τις φυλακές.

Την ίδια ώρα, τo Νοσοκομείο Χατζηκώστα επισκέφτηκε σημερα o υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, συνοδευομενος από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννοπουλο. Ο υπουργός θέλησε να ενημερωθεί και να συγχαρεί για το θάρρος του τον 26χρονο αστυφύλακα της ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίσθηκε στην ένοπλη συμπλοκή κατα την οποία έπεσε νεκρός ο δραπέτης Μαριάν Κόλα.