Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου έχει «κλειδωθεί» με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η διερεύνηση της υπόθεσης διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς η οποία άφησε στους γείτονες της περιουσία ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Την ίδια ώρα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στην σύνταξη της διαθήκης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για μία εκ των μηνύσεων που ήδη έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη οι συγγενείς της 91χρονης διά του συνηγόρου τους κ. Ηλία Γερακιού, και αφορά τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος. Η μήνυση στρέφεται κατά της συμβολαιογράφου που συνέταξε τη διαθήκη, του ζευγαριού των γειτόνων στους οποίους και «περνάει» όλη η περιουσία αλλά και των πέντε μαρτύρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην μήνυση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για την άσκηση των διώξεων και εν συνεχεία την παραπομπή των εμπλεκομένων, αφού γίνεται αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης τονίζεται μεταξύ άλλων η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 91χρονη την περίοδο εκείνη και έχοντας μερικές μέρες εξέλθει από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα μάλιστα και με την ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο Καλύμνου η οποία προσκομίστηκε στην δικαιοσύνη, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε νοσηλευτεί με διάγνωση «αδυναμία λήψεως τροφής- ληθαργική κατάσταση» και είχε εξέλθει με διάγνωση «στεφανιαία νόσος- αφυδάτωση- γεροντική άνοια- καταβολή».

Οι δε συγγενείς της υποστηρίζουν επίσης πως η ίδια είχε υποστεί το προηγούμενο διάστημα και σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς είχαν προσλάβει μια αποκλειστική νοσοκόμα για να φροντίζει την ηλικιωμένη, την οποία όμως έδιωξαν οι γείτονες αφού κατάφεραν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, να πείσουν την 91χρονη ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την περίθαλψή της.

TAGS