Μέσω δημοπρασίας θα πωληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα νησί στην περιοχή της Χαλκιδικής. Πρόκειται για το Σπαλαθρονήσι, που βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό. Η τιμή εκκίνησης για την πώληση του νησιού καθορίστηκε στα 10 εκατ. ευρώ και η διαδικασία δρομολογείται με χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών «Myro Antiques House», Σταύρος Μυρωνίδης, που έχει αναλάβει τη δημοπρασία του νησιού, έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες μεταξύ αυτών και η τιμή πώλησης, ενώ αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι, νομιμοποιείται το κέρδος των ιδιοκτητών και μέσω της διαδικασίας της δημοπρασίας ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η διαδικασία Byu it now option, για το Σπαλαθρονήσι, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και εφόσον βρεθεί ο επενδυτής που ικανοποιήσει το αίτημα της ιδιοκτήτριας οικογένειας σε ό,τι αφορά την τιμή, δεν αποκλείεται η «δουλειά να κλείσει και να μην γίνει τελικά δημοπρασία».

Το νησί, που πήρε το όνομά του από το φυτό σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνία και μεταξύ αυτού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα), αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία Σπαλαθρονήσια.