Από αυστηρό έλεγχο θα περάσουν από σήμερα τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν από τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί η εγκυρότητά τους. Στο «στόχαστρο» του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, μετά και τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι πολλά από αυτά είναι πλαστά.

Την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών ζήτησαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με κοινή επιστολή τους προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά Νομικό. 

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή του - που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες – ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έκανε λόγο για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στο Δημόσιο, ενώ είχε αναφερθεί συγκεκριμένα και σε περιπτώσεις ύπαρξης πλαστών δικαιολογητικών. 

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκη είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν».