«Ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο ''θερμός''», προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ζητώντας από την κυβέρνηση «να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013».

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει πως οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην αναμονή παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών.

Όπως αναφέρεται, οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000  ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας», υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί και καλούν την Πολιτεία «να επιλύσει επιτέλους  όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας».