current views are: 1

25 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση14:44

«Κλείνουν την πληγή» των εκπαιδευτικών με μόρια

Με μοριοδότηση επιχειρεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Δημοσίευση 14:44’
αρθρο-newpost

Με μοριοδότηση επιχειρεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Με μοριοδότηση επιχειρεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν αξίωσης της τρόικας, πάντα σε σχέση με την καταβολή της επόμενης δόσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

«Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που έμειναν με τη σημερινή τροπολογία εκτός του καθεστώτος προστασίας, θα υπάρξει μια μοριοδότηση, ένα bonus, ώστε να έχουν ένα προβάδισμα στην απορρόφηση προσωπικού, που θα γίνει κατά την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Nωρίτερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.

Συγκεκριμένα οριζόταν ότι οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού στην οικεία περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Επίσης στην διαδικασία σύστασης προσωποπαγών θέσεων για την τακτοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προσωπικού, επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων και από κατώτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι περίπου 80 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, προκειμένου να μην ενταχθούν σε κινητικότητα μετακινούνται σε προσωποπαγείς διοικητικές θέσεις.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ευλογία» για το υπουργείο Υγείας οι εκπαιδευτικοί

Την ίδια ώρα, συνάντηση είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αντικείμενο συζήτησης την απορρόφηση των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι βασική μέριμνα της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει ανάγκη, αφού αξιολογηθούν.

«Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το Υπουργείο Υγείας. 

Θα ήθελα να πω  στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να  μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η διαδικασία αυτή είναι μία «ευλογία», όπως είπε χαρακτηριστικά, για το υπουργείο Υγείας, διότι υπάρχει μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη έλλειψη.

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία», διαβεβαίωσε.