Ερωτηματικά για την ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας προκύπτουν από επεισόδιο που συνέβη κατά τη παραμονή του κ. Παπούλια στα Ιωάννινα.

Ένα μέτρο πριν την είσοδο της αίθουσας όπου παραθέτονταν το επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έφτασε μία γυναίκα, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί στους επισήμους για το θάνατο της κόρης της.

Σύμφωνα με το epirusgate, η γυναίκα, με επίσημο μαύρο ένδυμα, δεν μπορούσε να κινήσει την παραμικρή υποψία ότι δεν ήταν κάποια από τους καλεσμένους στο δείπνο.

Μόνο οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διακριτικά βρίσκονταν έξω από την αίθουσα κατάλαβαν τις προθέσεις της. Έτσι επενέβησαν με αποτελεσματικό τρόπο, λίγα δευτερόλεπτα πριν η ηλικιωμένη εισέλθει στην αίθουσα και την απομάκρυναν.

Η γυναίκα πριν από πέντε περίπου χρόνια, έχασε την κόρη της που ζούσε στην Αθήνα και μέχρι σήμερα υποπτεύεται ότι για τον θάνατό της, ευθύνεται ο σύζυγός της.

Ωστόσο, η υπόθεση έκλεισε και καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε. Αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε την μητέρα της, μέχρι το χώρο όπου δίνονταν το επίσημο δείπνο.

Ευτυχώς η αντίδραση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ήταν άμεση και καταλυτική και δεν επέτρεψε την δημιουργία ενός σοβαρού επεισοδίου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων επισήμων.