Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να "παγώνουν" εξαιτίας της γενικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες καθώς και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια

Τον απεργιακό χορό άνοιξαν χθες οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, κλειστά θα είναι έως και σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, λύκεια και γυμνάσια, λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των αποδοχών τους και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Στις σημερινές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι πανεπιστημιακοί (η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί από κάθε σύλλογο ξεχωριστά).

Κατεβάζουν "ρολά" τα καταστήματα

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων όλης της χώρας αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συστήσει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας να διατηρήσει τα καταστήματά του ανοικτά και να διακόψουν την λειτουργία τους μόνο κατά την διάρκεια της πορείας.

Μπλακ άουτ στην Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία όπου θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια.

Ταλαιπωρία σε αστικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, ενώ ο ηλεκτρικός θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να κατέβουν στη πορεία.

Κανονικά κινούνται οι συρμοί του μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Είκοσι τετράωρη απεργία στον ΟΣΕ, τα τρένα του οποίου δε θα κινηθούν καθόλου την Τετάρτη.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.

Προβλήματα στις αερομεταφορές

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Η Aegean αναγκάζεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και να ματαιώσει τις πτήσεις: Από Αθήνα προς Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη (2 πτήσεις), Χίο, Αλεξανδρούπολη (2 πτήσεις) και επιστροφή, από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Σάμο και επιστροφή.

Απ' την πλευρά της Olympic Air, ακυρώνονται συνολικά 35 πτήσεις εσωτερικού, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 23ης Φεβρουαρίου: O.A. 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Θεσσαλονίκη 17.30, OA 156 Βιέννη-Αθήνα: Αναχώρηση από Βιέννη 13.35, OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Αναχώρηση από Αθήνα 07.40 και από Λάρνακα 10.05, OA 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Λονδίνο 19.00, OA 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11.05.

Απεργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Καμία είδηση δεν θα μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι και τις 6 το πρωί της Πέμπτης, λόγω της συμμετοχής των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία. Κατόπιν αυτού ραδιόφωνα, τηλεοπτικοί σταθμοί και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεν θα μεταδίδουν ειδήσεις, ενώ καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.