Με μια επιχείρηση-αστραπή η Κίνα μετακινεί τους υπηκόους της που βρίσκονται στη Λιβύη! Οι κινεζικές αρχές μάλιστα ζήτησαν τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ιταλίας για να μετακινηθούν οι περίπου 40.000 Κινέζοι εργαζόμενοι, υπάλληλοι και επιχειρηματίες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λιβύη και ήεη έχει καταδτρωθεί στο σχέδιο διαφυγής τους!

Οι 40.000 Κινέζοι θα φύγουν με πλοία και οργανωμένα από τη Λιβύη και από αυτούς οι 20.000 και πλέον θα πάνε μέσω Ιταλίας ,ενώ 13000 θα μετκαινηθούν από το Ηράκλειο που και θα μείνουν σε ξενοδοχεία που έχει βρει η κινεζική πρεσβεία, ενώ θα φύγουν στη συνέχεια με τσάρτερς από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Οι πρώτοι Κινέζοι αναμένεται να φτάσουν εδώ την Πέμπτη και θα παραμείνουν μερικές ημέρες έως ότου οργανωθεί το πλήρεςε σχέδιο και η μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κίνα. Η Κρήτη και η Ελλάδα κρίθηκαν ότι συνδυάζουν όλα τα δεδομένα εκείνα για να μην διατρέξουν κανένα κίνδυνο οι χιλιάδε εγκλωβισμένοι Κινέζοι...

Την επιχείρηση από ελληνικής πλευράς συντονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Οθωνας που ήδη ενημέρωσε τον στρατηγό κ.Γεωργόπουλο, τον περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη, τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Καρούντζο, το δήμαρχο Ηρακλείου κ.Κουράκη και τους άλλους φορείς.