Τη διασφάλιση σταθερής συνεργασίας με το Δήμο Χανίων ζήτησαν, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν σήμερα με τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, οι πρόεδροι των έξι επαγγελματικών συνεταιρισμών της Περιφέρειας Χανίων (Συνεταιρισμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Χανίων, Εργολάβων Υδραυλικών, Επιπλοξυλουργών, Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ελαιοχρωματιστών, Συνεταιρισμός Μεταλλοκατασκευαστών και Συνεταιρισμός Εργολάβων Οικοδομών).

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας των Χανίων, με 381 επαγγελματίες Συνέταιρους και 103 εργαζομένους. Οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών έθεσαν προς εξέταση ζητήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κοινοποίηση των διαγωνισμών για τα έργα του Δήμου, τις αναθέσεις έργων, τις χορηγίες, τη ρύθμιση των πληρωμών του Δήμου, τη συνεργασία σε προγράμματα και εκθέσεις.

Από την πλευρά τους τόσο ο Δήμαρχος Χανίων, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης , διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των Συνεταιρισμών ότι στην παρούσα φάση στόχος της δημοτικής αρχής είναι το "νοικοκύρεμα" του "καλλικρατικού" Δήμου σε όλες του τις Υπηρεσίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συγκροτηθεί Ενιαίο Γραφείο Προμηθειών, έπειτα από την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα το σύνολο των διαγωνισμών για τα έργα του Δήμου Χανίων θα αναρτάται στον ιστότοπο του Δήμου Χανίων, www.chania.gr.

Ο δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα επαναληφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα η συνάντηση με τους Προέδρους των Συνεταιρισμών της Περιφέρειας Χανίων, με τους οποίους θα βρίσκεται τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του σε συνεχή επικοινωνία.