Επιμένουν στη διεκδίκηση του κέρδους των δέκα επιπλέον λεπτών ανά πακέτο τσιγάρων οι περιπτερούχοι της Κρήτης και σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων Περιπτερούχων και Καπνοπωλών απ' όλη τη χώρα.

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν κέρδος από την πώληση των προϊόντων καπνού,αφού, όπως αναφέρουν,εισπράττουν μόλις λίγα λεπτά από την πώληση του πακέτου. Πριν από τη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των προεδρείων των περιπτερούχων της Κρήτης και από άλλους συλλόγους της χώρας,μετέφεραν στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τα προβλήματα του κλάδου και τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τα προεδρεία των περιπτερούχων ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα έλθει σε επικοινωνία με την Κεντρική Διοίκηση, αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη διεκδίκηση των 0,10 ευρώ ανά πακέτο προχωρούν όπως φαίνεται και οι περιπτερούχοι της Θεσσαλονίκης. Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών, Καπνοπωλών και Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, που προγραμματίζεται για τις 9 Μαρτίου, θα ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα της αύξησης της τιμής των τσιγάρων κατά 10 λεπτά ανά πακέτο, στα σημεία πώλησης, στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, που θα εισηγηθεί, πάντως, υπέρ της αύξησης. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Ιακώβου, δήλωσε ότι ο νομικός σύμβουλος του σωματείου εκτιμά ότι μπορεί να γίνει η αύξηση, χωρίς να κατηγορηθούν οι περιπτερούχοι για εναρμονισμένες πρακτικές.