«Κόλαση βιασμών» και «κακόφημο θέρετρο της Κρήτης χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Mirror τα Μάλια, κάνοντας λόγο για τρεις βιασμούς αγγλίδων τουριστών μέσα σε μία εβδομάδα. 

«Οι Αγγλίδες περνούν τις διακοπές τους ανησυχώντας για τις σεξουαλικές επιθέσεις εν μέσω φημών ότι τρεις γυναίκες βιάστηκαν τις προηγούμενες επτά ημέρες. Με τα αμέτρητα μπαρ, το φθηνό ποτό και τα ολονύχτια πάρτι, τα Μάλια είναι μαγνήτης για νεαρούς Βρετανούς που θέλουν διασκέδαση και ήλιο», υπογραμμίζει ο συντάκτης.

«Ομως ο συνδυασμός αλκοόλ και ελάχιστα ντυμένων κοριτσιών προσελκύει στο δημοφιλές θέρετρο και βιαστές, τη στιγμή που ο τόπος αυτός της Κρήτης δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το βάναυσο φόνο ενός Βρετανού τουρίστα», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σε άλλο σημείο, ο συντάκτης τονίζει την ελλιπή αστυνόμευση και την εικόνα χάους που παρουσιάζει η περιοχή.

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Κρήτη, βάσει των οποίων το 2011 έγιναν 25 αναφορές στην αστυνομία για περιστατικά βιασμών. Επίσης, ο αριθμός των Βρετανίδων που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση αυξήθηκε κατά 10% τον τελευταίο χρόνο, από 281 σε 310.