Διαλέξτε δυο τρεις μυρωδιές από την οικογένεια αρωμάτων που σας αρέσει και ψεκάστε στις ειδικές μικρές χάρτινες λωρίδες. Μη μυρίζετε παραπάνω από τρία αρώματα τη φορά, καθώς η όσφρησή σας μπερδεύεται και δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει.

Κουνήστε ελαφρά το χαρτόνι ώστε να καταλάβετε τη μυρωδιά

Oι ειδικές λωρίδες σάς δίνουν την ευκαιρία να αποκλείσετε τα αρώματα που δεν σας αρέσουν, χωρίς να χρειαστεί να τα δοκιμάσετε πάνω σας. Μόλις όμως εντοπίσετε τις μυρωδιές που σας αρέσουν πρέπει να τις δοκιμάσετε για να δείτε αν όντως ταιριάζουν και στο δέρμα σας.

Μην αγοράσετε άρωμα πριν το δοκιμάσετε πάνω σας

Η μυρωδιά του κάθε αρώματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, αφού αναμειγνύεται με τη «χημεία» του σώματός του. Γι’ αυτό αποφύγετε να αγοράσετε κατευθείαν το άρωμα που σας ξετρέλανε πάνω στη φίλη σας, γιατί σε εσάς μπορεί να βγει αρκετά διαφορετικό. Ψεκάστε πάντα στο χέρι που γράφετε, αφού μ’ αυτό κάνετε τις περισσότερες κινήσεις, για να έχετε ένα πρώτο τεστ στη διάρκεια της ημέρας, αφού θα το μυρίζετε συνεχώς και θα δείτε την αντίδραση που έχει πάνω στο δέρμα σας.

Αφήστε το λίγη ώρα

Όλα τα αρώματα αποτελούνται από τρεις νότες, τρία δηλαδή στρώματα. Οι νότες κορυφής είναι οι πιο ελαφρές και η μυρωδιά τους χάνεται μέσα στα πρώτα 15 λεπτά. Οι μεσαίες νότες, όπως αυτές των λουλουδιών και των βοτάνων, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια που φτάνει μέχρι και 2 ώρες και καθορίζουν την «οικογένεια» στην οποία ανήκει το άρωμα. Οι νότες βάσης είναι τα βασικά δυνατά συστατικά, όπως ο μόσχος και το κεχριμπάρι, τα οποία είναι και τα τελευταία που μένουν πριν ξεθωριάσει εντελώς το άρωμα. Έχετε υπόψη ότι μόνο αν σας αρέσουν και τα τρία επίπεδα θα μείνετε ικανοποιημένες με το άρωμα. Θα έχετε μία πρώτη αίσθηση του αρώματος πάνω σας μέσα σε 20 λεπτά. Για να σχηματίσετε όμως μια ολοκληρωμένη άποψη θα πρέπει να το φορέσετε για μία μέρα, οπότε, αν εξακολουθεί να σας αρέσει, γυρίστε στο κατάστημα και αγοράστε το. Μπορείτε, φυσικά, να ζητήσετε και δείγμα από το άρωμα που σας ενδιαφέρει, ώστε να έχετε τον απαιτούμενο χρόνο γι’ αυτό το μικρό τεστ.

TAGS