Την απέλυσε επειδή ήταν άρρωστη με ίωση και έλειπε δέκα ημέρες από τη δουλειά...

Ο λόγος για μια 25χρονη υπάλληλο σε ταβέρνα στη Πάτρα, όπως γράφει η εφημερίδα "Ρεπόρτερ".

Η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα, τόνισε: "Εργάζομαι στη συγκεκριμένη ταβέρνα εδώ και περίπου δύο χρόνια. Δεν είχα δώσει δικαίωμα και αφορμή ποτέ και για το οτιδήποτε. Ήμουν πάντοτε τυπική στα καθήκοντά μου, κάτι που και ο ίδιος ο εργοδότης μου το είχε αναφέρει αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Πριν από 10 μέρες αρρώστησα, έχοντας υψηλό πυρετό, που με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι. Αμέσως ειδοποίησα τη διεύθυνση, λέγοντας ότι δεν έχω τη δυνατότητα να εργαστώ.

Μετά από τέσσερις με πέντε μέρες ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από το μαγαζί, λέγοντάς μου ότι πρέπει να γυρίσω στη δουλειά λόγω φόρτου εργασίας. Τους εξήγησα ότι αυτό είναι αδύνατο, αφού η κατάστασή μου παρέμενε άσχημη και ο πυρετός δεν έχει υποχωρήσει".

Κάπου εκεί και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της εργαζόμενης στην εφημερίδα, ο εργοδότης της ξεκίνησε να την απειλεί πως αν δεν γυρίσει στην εργασία της θα απολυθεί. "Με απειλούσε ότι αν δεν επιστρέψω θα με απολύσει. Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αυτό ήταν αδύνατο. Τότε λοιπόν μου είπε από το τηλέφωνο ότι να ψάξω αλλού για δουλειά γιατί απολύομαι".

Εκτός αυτού, η 25χρονη αποκάλυψε ότι όλο το διάστημα που απασχολούνταν στην ταβέρνα εργαζόταν ανασφάλιστη και σε καθεστώς μαύρης εργασίας και πλέον έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει νομικά μέσα για να βρει το δίκιο της.