Την εγκατάλειψη των ελληνικών νησιών από την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα της Ρόδου και του αεροδρομίου της επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής μιλάει για τα σημάδια εγκατάλειψης του αεροδρομίου "Διαγόρας" που αποτελεί την τουριστική βιτρίνα του νησιού και τις ελλείψεις στην κτιριακή υποδομή με κομμάτια της ψευδοροφής να λείπουν και τον κλιματισμό να είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες του αεροδρομίου.

Υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε συστήματα πυρόσβεσης ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο ως προς την έλλειψη προσωπικού όσο και ως προς την εξεύρεση αντίστοιχου χώρου στο αεροδρόμιο για το προσωπικό και τον εξοπλισμό του.

Επισημαίνεται πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα του κτιρίου, ενώ δεν υπάρχουν και γραφεία πληροφοριών. Η κ. Ιατρίδη κάνει επίσης λόγο για  έλλειψη γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ένα αεροδρόμιο που το καλοκαίρι εξυπηρετεί εκατοντάδες πτήσεις ημερησίως.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητάει άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων και κυρίως μόνιμα μέτρα ώστε το νησί να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο αριθμό τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο.