current views are: 1

31 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση09:13

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ στο δάσος του Σέιχ Σου

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου, από σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 7 αύριο το πρωί (Πέμπτη 1 Αυγούστου).

Δημοσίευση 09:13’
αρθρο-newpost

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου, από σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 7 αύριο το πρωί (Πέμπτη 1 Αυγούστου).

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου, από σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 7 αύριο το πρωί (Πέμπτη 1 Αυγούστου), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, “απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Περιαστικού δάσους (του Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαμασλής “απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων μέσα στο δάσος να συγκρατούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών και να απευθύνονται άμεσα στην Αστυνομία”.

Με αφορμή τη χθεσινή μικρής έκτασής πυρκαγιά που σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ.Τσαμασλής δήλωσε πως “εάν συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες ή εντοπιστούν απόπειρες εμπρησμών, θα αναγκαστούμε να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου” και πρόσθεσε: “Δε θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει το δάσος της Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία, αρχών και φορέων αλλά και τη βοήθεια των πολιτών, μπορούμε να το πετύχουμε”.

Οι πολίτες καλούνται να μη ρίχνουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στο δάσος διότι είναι αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς. 

   


σχετικα αρθρα