Ρεπορτάζ : ΄Έλενα Σιάνου

Άκρως επιβαρυντική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι η κατάθεση της λογίστριάς του, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, ενώπιον του εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η κατηγορούμενη  υποστήριξε ότι το 2004, ο Νίκος Ζήγρας της είπε ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κάτι που όπως είπε δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα, καθώς ασχολείτο μόνο με φορολογικά θέματα.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Εισαγγελέας: Ήσασταν φορολογικός εκπρόσωπος πολλών off shore εταιρειών, υπεύθυνη για εξεύρεση αχυρανθρώπων, κατάρτιση συμβάσεων. Τι λέτε για όλα αυτά;

Λαμπροπούλου: Είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα ακούστηκαν εδώ μέσα.

Εισαγγελέας: Γιατί το κάνατε;

Λαμπροπούλου: Δεν ήξερα πως τα χρήματα προέρχονται από παράνομες ενέργειες. Μου ζήτησε ο Ζήγρας να τον καλύψω. Με μπλέξανε.

Εισαγγελέας: Ποιος σας έμπλεξε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή ο Νίκος Ζήγρας

Λαμπροπούλου: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω του Ζήγρα.

Eισαγγελέας: Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;

Λαμπροπούλου: Το δέος που είχα γι' αυτό τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος. Εξάλλου, κι εγώ συνέχισα το παράνομο. Σύστησα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη.

Ταυτόχρονα, η κυρία Λαμπροπούλου περιέγραψε το κλίμα της εποχής, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν κατάλαβε νωρίτερα ότι πίσω από τον Νίκο Ζήγρα κρυβόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παρόλο που ο κ. Ζήγρας της είχε αφήσει κατά καιρούς υπονοούμενα.

«Ο Ζήγρας κατά καιρούς άφηνε σπόντες ότι έχει σχέση ο Άκης με το ακίνητο στη Διουνσίου Αρεοπαγίτου, για παράδειγμα. Εμένα, όμως, δεν πήγε το μυαλό μου ότι είναι δικό του αλλά ότι απλά συμμετείχε στο ακίνητο. Είχα πελάτες 11 μεγαλοϋπουργούς του ΠΑΣΟΚ και άλλα μεγάλα στελέχη του κόμματος. Για να μην πω για 60 τουλάχιστον δημοσιογράφους. Δεν ζητήσα να μάθω περισσότερα ούτε ζήταγα από κανέναν από όλους αυτούς. Οι σχέσεις μου ήταν τυπικές. Κουβέντες ακούγονταν για πάρα πολλούς. Δεν καθόμουν να ψάξω περαιτέρω», είπε η κυρία Λαμπροπούλου και πρόσθεσε:

«Μάλιστα, μου ζήτησε ο Ζήγρας να βρω κάποιον που να φαίνεται ως ιδιοκτήτης της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Από αυτό το σημείο άρχισαν τα σφάλματά μου, τα οποία πληρώνω τώρα που είμαι στη φυλακή και δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα το πληρώνω».