Προσωπική άποψη χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου.

«Η προσωπική άποψη του καθενός μας δεν είναι απαραίτητα η άποψη που θα επικρατήσει μετά τη διαβούλευση που θα γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και κάθε περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαμασλής δήλωσε χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ότι «πρόθεση της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης είναι να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου». 

«Θέλουμε να έρχεται ο κόσμος επειδή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα», ανέφερε ο κ. Τσαμασλής και γνωστοποίησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους όλων των φορέων και τους δημάρχους, καθώς -όπως είπε, «κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες».

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή. Ο καινούριος νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα χωρίς να είμαστε χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή και για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του εμπορικού και όχι μόνο κόσμου», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.